Pogoji poslovanja razvajanja.si

Uporaba portala Razvajanja.si je na voljo v skladu z naslednjimi pogoji poslovanja:Splošni pogoji poslovanja portala Razvajanja.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.Lastnik in upravljalec portala Razvajanja.si je Darjan Pavić s.p.
Z uporabo portala Razvajanja.si se strinjate s spodaj navedenimi pogoji poslovanja. Pogoji poslovanja veljajo od dneva objave dalje in so na voljo na naslovu portala http://razvajanja.si. Kot upravljalec portala Razvajanja.si si pridržujemo pravico do sprememb pogojev poslovanja brez predhodne najave. Zaradi tega svetujemo, da si pred vsakim nakupom preberete spodaj navedene pogoje poslovanja, vse spremembe zavezujoče za kupce. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate portala Razvajanja.si.

Prepovedano je vsakršno kopiranje in objavljanje vsebine portala Razvajanja.si v celoti ali delno na drugih mestih brez pisnega dovoljenja upravljalca portala Razvajanja.si.Portal Razvajanja.si lahko vsebuje povezave do zunanjih, neodvisnih spletnih strani in kot upravljalec portala Razvajanja.si se ne čutimo odgovorne za vsebine na teh spletnih straneh.

Spletni nakupi

Spletni nakup se izvede s pomočjo nakupovalne košarice, v katero dodate razvajanje, ki ga želite kupiti. Na blagajni nam posredujete potrebne kontaktne podatke, izberete način dostave ter plačila in s tem je naročilo zaključeno. Načini plačila in dostave so opisani v pogojih poslovanja nekoliko nižje.Obveznost upravljalca portala Razvajanj.si nastane v trenutku, ko uporabnik oz. kupec razvajanj na portalu Razvajanja.si vplača vrednost naročila in prejme potrditev naročila (elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Obveznost upravljalca portala Razvajanja.si iz naslova darilnega bona preneha v trenutku, ko ga ponudnik storitev oz. izvajalec prejme kot plačilo za storitev, s potekom veljavnosti darilnega bona ali če postane darilni bon neveljaven zaradi razlogov navedenih v teh pogojih poslovanja.Obveznost ponudnika storitev oz. izvajalca nastane v trenutku, ko s kupcem darilnega bona portala Razvajanja.si dogovorita termin za koriščenja darilnega bona. Ponudnik storitev oz. izvajalec ni dolžan sprejeti darilnega bona s pretečenim rokom veljavnosti.

Darilni bon Razvajanja.si je mogoče podaljšati samo pred njihovim potekom, torej pred datumom, ki je na darilnem bonu označen kot "Veljavnost bona".

Podaljševanje darilnih bonov po preteku veljavnostnega roka ni mogoče zaradi sprotnega obračunavanja z našimi podnuniki razvajanj.  Upravljalec portala Razvajanja.si lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe. Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s pogoji poslovanja.

Cene

Vse cene so izražene v EUR in veljajo ob potrditvi naročila s strani upravljalca portala Razvajanja.si. Cene storitev se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Načina plačila

Upravljalec portala Razvajanja.si svojim kupcem omogoča naslednje načine plačila: - Po povzetju – kupec poravna strošek naročila ob prejemu darilnega bona. Darilnemu bonu je priložena izpolnjena UPN položnica in vključuje vse podatke o plačniku in prodajalcu, vključno z TRR. Pošta Slovenije dodatno zaračuna še storitev plačila plačilnega naloga po ceniku Pošte Slovenije.- S pomočjo sistema PayPal.- Plačilne kartice Masterscard in Visa

Dostava

Dostava darilnih bonov se vrši preko Pošte Slovenije v obliki priporočene pisemske pošiljke. V Mariboru je možen tudi osebni prevzem, če je plačilo prej izvršeno po predračunu ali s Paypal. V takem primeru ni stroškov pošiljanja. Upravljalec portala Razvajanja.si se bo potrudil, da bo blago poslano v navedenih rokih. Darilnemu bonu bo priložen tudi račun, dopis z navodili za koriščenje bona, kontaktni podatki ponudnika storitev oz. izvajalca. Kupec se je po nakupu darilnega bona dolžan sam dogovoriti za rezervacijo in predviden datum koriščenja razvajanja s ponudnikom storitev oz. izvajalcem.

Poštnina

Upravljalec portala Razvajanja.si bo naročene darilne bone dostavil preko Pošte Slovenije v roku 2-3 delovnih dni od preteka potrditve naročila. Stroški pošiljanja znašajo 2,40 EUR za priporočeno pošiljko. Strošek pošiljanja se obračuna k naročilu in je viden v košarici in kot postavka na računu. Pri načinu plačila »po povzetju«, Pošta Slovenije dodatno zaračuna še storitev plačilnega naloga po ceniku Pošte Slovenije. Tega stroška pri ostalih načinih plačila ni.

Darilni boni

Darilni bon portala Razvajanja.si je dokaz o plačilu naročila upravljalcu portala za določeno razvajanje. Imetnik darilnega bona ima v času veljavnosti bona pravico zahtevati izpolnitev obveznosti pri ponudniku storitev izključno in samo za storitev, ki je navedena na darilnem bonu. Darilnih bonov portala Razvajanja.si ni mogoče uveljavljati v kombinaciji z ostalimi popusti, ki morebiti veljajo pri posameznih ponudnikih storitev. Čas veljavnosti darilnega bona je naveden na vsakem posameznem darilnem bonu in je navadno do 6 mesecev.

Darilni bon Razvajanja.si je mogoče podaljšati samo pred njihovim potekom, torej pred datumom, ki je na darilnem bonu označen kot "Veljavnost bona".

Podaljševanje darilnih bonov po preteku veljavnostnega roka ni mogoče zaradi sprotnega, mesečnega obračunavanja z našimi podnuniki razvajanj. Menjava darilnega bona za gotovino ni možna.Darilni bon je brez omejitev prenosljiv na tretjo osebo. Nov imetnik darilnega bona s prenosom pravic iz darilnega bona pridobi vse pravice, ki jih je imel prejšnji imetnik.Darilnega bona za določeno razvajanje ni mogoče menjati za drugo razvajanje oz. drug darilni bon.Na darilnem bonu ni dovoljeno ničesar pisati, brisati, črtati ali popravljati. V nasprotnem primeru se šteje darilni bon kot neveljaven. Ponudnik storitev zavrne izpolnitev obveznosti iz darilnega bona, če ugotovi, da je bon neveljaven ali ponarejen.

Varovanje podatkov in zasebnost

Upravljalec portala Razvajanja.si se zavezuje, da bo osebne podatke, ki so mu bili posredovani ob registraciji, uporabil izključno v namene dostave darilnih bonov, obveščanja o novostih na spletni strani ter da jih ne bo posredoval tretji osebi. Uporabniku je s pomočjo uporabniškega imena in gesla omogočeno spreminjanje lastnih podatkov.

Politika piškotkov

S tem, ko uporabljate spletno stran razvajanja.si se strinjate z uporabo in zbiranjem piškotkov, za analizo podatkov. Več o piškotkih si preberite na internetu.

Reševanje sporov med strankami

Morebitni spori med upravljalcem portala Razvajanja.si in kupci se bodo poskušali  reševati sporazumno. V nasprotnem primeru bo spor reševalo pristojno sodišče v Mariboru.Maribor, 9. 4.2022