Rimske terme več kot 2000 let tradicije

Rimske terme več kot 2000 let tradicije

Prispevek

EDINSTVEN RESORT

V čudovitem okolju Rimskih term se predajte užitkom v zdravilni vodi iz globin Amalijinega in Rimskega vrelca. Privoščite si najboljše, kar vam ponuja stičišče tradicije in sodobnosti.

Kjer se srečata zgodovina in sodobnost.

Pustite vsakdanje življenje za seboj in se potopite v objem pomirjujoče narave, ki vam vrača zdravje in dobro počutje ter vas sprošča.

Zdravilnih učinkov termalne vode so se zavedali že stari Rimljani, ki so leta 39 pr. n. št. prav na istem mestu zgradili bazene s toplo in hladno vodo. Minevala so stoletja, priljubljenost vrelcev s čudežno vodo pa je le še rasla. Sem so v prepričanju, da so odkrili čudežni zdravilni izvir, prihajali člani kraljevih družin. Dolgo časa so bile terme dostopne le pripadnikom višjih slojev in visokim vojaškim častnikom. Danes pa so na voljo vsakomur, ki si želi preizkusiti njihove zdravilne učinke.

Analize kažejo, da je akrotermalna voda v Rimskih termah po vsebnosti kemijskih elementov, ki blagodejno vplivajo na človeško telo, ena najbogatejših v Sloveniji. Na dobro počutje človeka pa spodbudno vplivajo tudi okolica term, kristalno čist zrak in pravljična pokrajina neokrnjenih gozdov.

Znebite se utrujenosti in stresa, svoje življenje napolnite s pozitivno energijo, uravnotežite telo in duha ter zaživite v harmoniji.

Bazeni

Prepustite se uživanju v slogu starih Rimljanov! Bazeni so zasnovani po vzoru rimskih kopališč, napolnjeni z zdravilno termalno vodo in se razprostirajo na 450 kvadratnih metrih. Na voljo so notranji in zunanji panoramski bazen ter štirje notranji in trije zunanji masažni bazeni z vodnimi sedišči in ležišči.

Savne

Vstopite v naše kraljestvo dobrega počutja, ki ponazarja antično razvajanje Rimljanov in njihovih žena ter začnite potovanje v preteklost rimske aristokracije. Podoživite in izkusite čarobne trenutke razvajanja rimskih bogov in cesarjev. Vsak posameznik si je izbral svoj način sprostitve, bili so znani po temperaturnih preskokih, kjer so hodili iz vročih v hladne kopeli in nazaj. V svetu savn Varinia vam nudimo različna popotovanja po naših Rimskih poteh in bogate savna programe, ki jih izvajajo naši izkušeni savna mojstri.

Masaže in nege telesa

Dotik čudežno zdravi dušo in telo. V kombinaciji s skrbno izbranimi izdelki, ki jih uporabljamo pri masažah in negah telesa, vnašamo v vaše telo moč narave in dotika.

Naroči svoj darilni bon še danes.